Ember

Ember

De combinatie van de nieuwste technologie en handwerk vormen de basis van elke Ember-haard.


De combinatie van de nieuwste technologie en handwerk vormen de basis van elke Ember-haard. De hoge kwaliteit en het moderne design van de haard verdienen een breed netwerk van onze klanten. Om zelfs aan de meest veeleisende eisen van onze klanten te voldoen, investeert het bedrijf voortdurend in de ontwikkeling en aanschaf van nieuwe machines en apparatuur, evenals in de bijscholing van onze medewerkers. De hoge kwaliteit van onze haarden wordt onder meer verzekerd door de modernste lasertechnologie. We kopen grondstoffen van de hoogste kwaliteit in bij betrouwbare leveranciers. Naast staal zijn glas en thermisch beton twee andere materialen van het grootste belang bij onze productie.

Alle Ember-haarden hebben een hermetisch afgesloten verbrandingskamer, wat zorgt voor een efficiënte verbranding. Bovendien heeft elke kachel de mogelijkheid om frisse lucht aan te voeren in de speelkamer, zodat er geen lucht uit de kamer wordt gebruikt, wat ideaal is voor moderne zelfvoorzienende huizen. Elk van onze haarden is gemaakt van staal en heeft elementen van gietijzer en glas. De beschermende stalen plaat laat de lucht verticaal door de achterkant van de haard circuleren, waardoor verhitting van het oppervlak achter de kachel wordt vermeden.

Vanwege de technische kenmerken van de haard zelf, wordt het hoogste rendement van de haard bereikt bij verbranding met vaste brandstoffen. Lucht wordt via primaire en secundaire luchtregelaars in de verbrandingskamer geleid. De primaire lucht begint met verbranding in de kamer, terwijl de secundaire en tertiaire lucht zorgen voor een volledige verbranding en het glas van de haard schoon houden. Lucht wordt aangezogen via kanalen in de haard. Hier wordt de lucht verwarmd voordat deze de verbrandingskamer binnengaat, waardoor alleen de verbranding wordt verbeterd. Met vuurvast glas kan warmte worden overgedragen door straling; van de verbrandingskamer naar de omgeving. Naast het thermische effect zorgt het glas ook voor een uniek visueel effect en geeft het door zijn strakke uitstraling een helder zicht op het vuur. Elementen zoals de handgreep, primaire en secundaire luchtregelaars zijn gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal staat bekend om zijn lage thermische geleidbaarheid, dus deze elementen kunnen worden gehanteerd bij het bedienen van de haard zonder het gebruik van beschermende handschoenen. Tegenwoordig worden onze haarden niet alleen in huizen geïnstalleerd als warmtebronnen, maar ook als onderdeel van het interieurontwerp. Ember haarden verrijken elk interieur met hun modernistische vormgeving en creëren een prettige sfeer.
Maak uw keuze:

Er zijn geen producten in deze categorie.