Jacobus

Jacobus

JAcobus: overal thuis

Janco de Jong in Gorredijk ontwerpt en produceert al sinds 1981 houtkachels. Met de befaamde JAnus houtkachel werd een stevige basis gelegd voor het huidige assortiment kachels, waaronder de JAcobus houtkachel en de JAnus pellet. Bij het ontwerpen van deze kachels is Janco de Jong steeds trouw gebleven aan de zo kenmerkende eigen stijl: strak, stoer en tijdloos. In de JAcobus houtkachel komen alle sterke eigenschappen van de oorspronkelijke Janus houtkachel samen met een revolutionaire verbrandingstechniek. De JAcobus is verkrijgbaar in verschillende groottes en uitvoeringen en is daardoor thuis in elk interieur: groot of klein, modern of klassiek, of ‘gewoon’ bij u thuis!


Een ultraschone houtkachel voor optimaal wooncomfort

Uw wooncomfort wordt voor een belangrijk deel bepaald door een aangename temperatuur in huis. De JAcobus houtkachel is een convectiekachel. Dat betekent dat de kachel zorgt voor een optimale verspreiding van de warmte in de ruimte. Een JAcobus houtkachel is ook één van de meest milieuvriendelijke manieren om een woning te verwarmen, zeker bij correct gebruik. Hout is een niet-fossiel natuurproduct en dus een milieuvriendelijke energiebron. Stoken met hout is CO2-neutraal. Uniek voor de JAcobus is het bijzondere, gepatenteerde verbrandingssysteem. Deze biedt flinke voordelen: de verbranding is zeer effectief en de uitstoot van CO en fijnstofdeeltjes bijzonder laag. De kachel voldoet dan ook aan de strengste Europese normen. Kortom: wilt u comfort combineren met verantwoord omgaan met het milieu, dan maakt u met een JAcobus houtkachel een verantwoorde keuze.


Gegarandeerd hoge kwaliteit

De JAcobus houtkachel is een echt Hollands product dat zijn ontstaan dankt aan jarenlange ervaring en vakmanschap. Bij de ontwikkeling van de JAcobus houtkachel hebben wij optimaal gebruik gemaakt van nieuwe technieken en materialen. Het resultaat is een type houtkachel dat vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels, en dat ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk is. Met zijn 1-knopsbediening is de JAcobus echt een ‘hufterproof’ kachel, zonder allerlei onderdelen die gemakkelijk kapot kunnen gaan en die eenvoudig door iedereen bediend kan worden. In de 40 jaar dat wij al houtkachels maken is wel gebleken dat men juist deze eenvoud erg waardeert. Daarom durven wij het aan om levenslange garantie te geven op het staal en hang- en sluitwerk van de kachel. De kachel is vervaardigd uit cortenstaal, de binnenwanden zijn gemaakt van keramisch gebonden geperste vezels. Hierdoor ontstaat een zeer goed geïsoleerde brandkamer. De warmteoverdracht vindt grotendeels plaats door convectie en deels door straling aan de voorzijde.


De veelzijdige JAcobus

De JAcobus houtkachel is leverbaar in verschillende uitvoeringen met elk een eigen vermogensbereik. U kunt dat vermogen naar wens aanpassen, afhankelijk van de omstandigheden. Elk model is uitgevoerd met zowel een boven- als een achter aansluiting. Bovendien heeft de JAcobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten. Standaard wordt de kachel gestraald en gespoten in antracietzwarte, hittebestendige lak. Op aanvraag is het ook mogelijk uw JAcobus houtkachel uit te rusten met een zelfsluitende deur. De JAcobus is op iedere gewenste hoogte te bestellen. Dus zowel lager als hoger dan de standaard hoogte.


De JAcobus in het kort

• De JAcobus is een ultraschone kachel met een revolutionaire, gepatenteerde verbrandingstechniek.

• De JAcobus brandkamer is gemaakt van hittebestendig cortenstaal dat zorgt voor een goede warmtegeleidende werking en een lange levensduur.

• De warmte-afgifte is goed te regelen, dus de kachel is geschikt voor kleine én grote ruimtes.

• De JAcobus heeft standaard de mogelijkheid om verbrandingslucht van buiten te halen en is dus ook geschikt voor (goed geïsoleerde) nieuwbouwwoningen.

• De kachel heeft een handige eenknopsbediening, die zorgt voor de juiste verhouding tussen de aangevoerde primaire, secundaire en tertiaire (verbrandings)lucht.

• In de JAcobus kan elke houtsoort worden gestookt.

• Dankzij het unieke verbrandingssysteem is de uitstoot van deeltjes zeer laag en blijft de ruit schoon.
Maak uw keuze:

Product vergelijk (0)


JAcobus 6 houtkachel

JAcobus 6 houtkachel

JAcobus 6De kleine JAcobus kan een vermo..

€ 2.095,00 € 2.399,00 Excl. BTW: € 1.731,40

JAcobus 9 houtkachel

JAcobus 9 houtkachel

Jacobus 9Heeft u al een offerte? Laat ons er even ..

€ 2.195,00 Excl. BTW: € 1.814,05

JAcobus 12 houtkachel

JAcobus 12 houtkachel

JAcobus 12 houtkachelHeeft u al een offerte? Laat ..

€ 2.495,00 Excl. BTW: € 2.061,98

Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3